Συμβουλές για την σωστή αγορά κράνους.

helmet

Η σωστή επιλογή κράνους είναι ένα θέμα που σωστά προβληματίζει τους μοτοσικλετιστές.

Βασικότερο κριτήριο είναι ασφαλώς οι προδιαγραφές ασφαλείας που πληροί ένα κράνος.Η πιστοποίηση που δείχνει ότι το κράνος συμμορφώνεται με τα πρότυπα ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μπορεί να πωληθεί είναι η ECE 22 05. Η προδιαγραφή αυτή προϋποθέτει συγκεκριμένη αντοχή του κελύφους και της ζελατίνας σε κρούση , τριβή και διάτρηση , αντοχή του ιμάντα συγκράτησης , απορρόφηση των ακτίνων UV και πολλά άλλα που ελέγχονται με ένα ευρύ φάσμα δοκιμών.Η πιστοποίηση αυτή μπορεί να ελεγχθεί από τον ενδιαφερόμενο ,αναζητώντας την ετικέτα που είναι ραμμένη στους ιμάντες πρόσδεσης του κράνους. Το Ε που αναγράφετε μέσα σε κύκλο ,δείχνει την χώρα που έδωσε την πιστοποίηση. Π.χ. Ε1 Γερμανία ,Ε2 Γαλλία , Ε3 Ιταλία κτλ.

Το κράνος θα πρέπει να έχει καλή εφαρμογή στο κεφάλι χωρίς όμως να προκαλεί δυσφορία. Τα μεγέθη χωρίζονται σε XS , S , M , L , XL , XXL και αντιπροσωπεύουν περίμετρο κεφαλιού σε εκατοστά , π.χ. S (54 -55 cm). Δεν είναι καθόλου περίεργο το ότι η εφαρμογή αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία παρόλο που το μέγεθος μπορεί να είναι το ίδιο . Η σωστή εφαρμογή εκτός της ασφάλειας προσφέρει και ξεκούραστη και άνετη οδήγηση.

Η καλής ποιότητας επένδυση (κατά προτίμηση αφαιρούμενη ) και ο καλός εξαερισμός είναι επίσης βασικό κριτήριο για την αγορά ενός κράνους .

Άλλες παροχές που μπορεί να έχει ένα κράνος είναι η αντιθαμβωτική ζελατίνα, το επιρρίνιο, το υποσιάγωνο, δεύτερο φιμέ ζελατινάκι κτλ.

Ο εξωτερικός καθαρισμός του κράνους πρέπει να γίνεται με νερό και σαπούνι και όχι με χημικά και καθαριστικά τζαμιών .

Το εσωτερικό του κράνους καλό θα είναι να πλένεται με σαμπουάν μαλλιών και χλιαρό νερό.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.  Σε μας μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο κράνος για τις δικές σας ανάγκες καθώς και μία πλούσια γκάμα από ανταλλακτικά και υπηρεσίες.

 

Κράνος

 

Κατηγορίες προϊόντων